Voor huurders

Storingen en/of reparaties

Onderstaand contactformulier is bedoeld voor onze huurders die te maken hebben met storingen en/of reparatieverzoeken. Vult u a.u.b. de gegevens zo duidelijk mogelijk in.

Heeft u een spoedreparatie nodig? Noodnummer: +31 (0)341-55 31 44

 

Verhuurzaken

Onderstaand vindt u veel voorkomende vragen en antwoorden over verhuurzaken. Hierin kunt u bijvoorbeeld het opzegformulier huurovereenkomst downloaden, een checklist vinden van onderhoudszaken bij einde huur en welke zaken voor zorg en rekening van huurder zijn gedurende de huurovereenkomst.

Overige verhuurzaken kunt u overleggen met de klantmanager op verhuur@vandenbrinkonroerendgoed.nl.

Wijzigen huuroverovereenkomst

Wilt u een wijziging doorgeven voor de huurovereenkomst ivm bijvoorbeeld samenwonen, scheiding, overlijden. Maak dan gebruik van dit formulier.

Opzeggen huuroverovereenkomst

Wilt u de huurovereenkomst opzeggen omdat u bijvoorbeeld een andere woning hebt gevonden. Maak dan gebruik van dit formulier


Veelgestelde vragen

Vandenbrink Onroerend Goed doet groot onderhoud voor u en zorgt dat uw huurwoning of bedrijfspand in goede conditie blijft. Maar u als huurder heeft ook bepaalde onderhoudsverplichtingen. Dit is per situatie verschillend en vastgelegd in de huurovereenkomst met algemene bepalingen tussen partijen. Over het algemeen geldt:

  • Klein en regulier onderhoud en reparaties zijn voor zorg en rekening van huurder. Zie volgende besluit wat normaliter geldt: besluit kleine herstellingen.
  • Mocht verhuurder groot onderhoud willen verrichten is de huurder verplicht om de verhuurder, in overleg, toegang tot het gehuurde te geven.
  • U zorgt voor reparaties van schades die u zelf heeft veroorzaakt.

Download hier het opzegformulier huurovereenkomst.

De vorm en opzegtermijn wordt doorgaans vermeld in het huurcontract. Voor woningen/appartementen geldt meestal een opzegtermijn van minimaal 1 betaaltermijn (1 kalendermaand).

Huurt u voor een vaste periode (huurcontract voor bepaalde tijd)? Dan kunt u de huur pas beëindigen als die periode is verstreken. U kunt alleen eerder opzeggen als de verhuurder hiermee akkoord gaat.

Bij het overlijden van een huurder kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Het antwoord is nee. De waarborgsom (of bankgarantie) wordt geretourneerd wanneer het gehuurde op correcte wijze is opgeleverd aan verhuurder zonder achterstanden in betalingen.

Standaard mag dit niet mits de schriftelijke toestemming van verhuurder.

De voorwaarden hiervoor staan vermeld in de huurovereenkomst met algemene bepalingen. In principe dient u op te leveren in de staat waarin u het gehuurde heeft aanvaard destijds. Alle schades dienen gerepareerd te zijn. Het gehuurde leeg dient leeg en schoon te zijn.

Storing-/reparatieformulier